Bromfietsverzekering

Het is bekend dat een brommer of snorfiets, met een geel of blauw kenteken, altijd verzekerd moet zijn tegen het risico van Wettelijke Aansprakelijkheid. Maar wat zijn de regels voor een elektrische fiets met trapondersteuning. Of als u een elektrische rolstoel heeft: moet u daar een verzekeringsplaatje voor aanvragen? Wij kunnen u helpen met de beantwoording van dit soort vragen en een passende verzekeringsoplossing aanbieden, mocht dit verplicht zijn.

De WA-dekking is de basisdekking: deze dient u minimaal te hebben als uw voertuig verplicht verzekerd dient te zijn volgens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen. Hierbij verzekert u vooral het financiële risico van toegebrachte schade aan iemand anders door uw bromfiets. Schade aan uw eigen bromfiets is hiermee niet verzekerd.
U kunt de dekking uitbreiden met de module diefstal. Dan verzekert u uw bromfiets voor schade door een poging tot diefstal of gehele diefstal, brand, blikseminslag, storm (exclusief het omvallen van de bromfiets door storm).
Een andere uitbreidingsmodule is aanrijding. Dan bent u bijvoorbeeld verzekerd voor schade door vallen, vandalisme, aanrijding, storm (inclusief het omvallen van de bromfiets). Ook brand, kortsluiting en blikseminslag is gedekt.
De meest complete dekking krijgt u door alle drie de modules te verzekeren.

U kunt ook nog kiezen uit vier verschillende aanvullende dekkingen:

  • Ongevallen voor Opzittenden (uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit);
  • Verhaalsrechtsbijstand: als de tegenpartij aansprakelijk is wordt u geholpen bij het verhalen van uw geleden schade;
  • Pechhulp: De ANWB helpt u weer op weg, u betaalt alleen de onderdelen. Is reparatie onderweg niet mogelijk? Dan wordt u, samen met uw bromfiets, gratis naar een reparateur of naar huis gebracht;
  • Drie jaar aanschafwaardegarantie: deze mogelijkheid is er alleen als u de eerste eigenaar van de bromfiets bent. De regeling geldt bij diefstal of totaal verlies.

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen bestuurders jonger dan 25 jaar en ouder. Als de regelmatige bestuurder ouder is dan 25 jaar, dan zijn er verzekeraars die het risico van schade, veroorzaakt door “jonge bestuurders”, helemaal uitsluiten. Leent u uw bromfiets uit aan iemand jonger dan 25 jaar, dan is die dus niet verzekerd! Laat u dus goed adviseren als de bromfiets door meerdere gezinsleden gebruikt zal worden of uitgeleend wordt.

Naast de leeftijd van de regelmatige bestuurder is voor de premie ook van belang of de bromfiets versnellingen heeft of automatisch schakelt en wat de maximum snelheid is. Zorgt u dat u deze gegevens bij de hand heeft als u ons belt voor informatie.

Wordt de bromfiets gebruikt voor maaltijdbezorgingen of koeriersdiensten etc.? Of is de brommer opgevoerd? Dan hebben wij geen verzekeringsmogelijkheden.

Via onderstaande link kiest u voor “Bereken uw WA-premie”. Wilt u daar ook gelijk gebruik van maken? Dan kunt u de verzekering direct aanvragen. Voor een uitgebreidere dekking dient u contact met ons op te nemen. Dit mag telefonisch maar u kunt ook bij “Stel uw vraag” uw voertuiggegevens en verzekeringswensen opgeven. De eerstvolgende werkdag nemen wij dan contact met u op.

Heeft u een aanrijding gehad waar ook iemand anders bij betrokken is? Vul dan samen de voorzijde van het Europeesche Aanrijdingsformulier in.  Beide betrokkenen zetten een handtekening en pas daarna de formulieren scheiden. Na het loshalen van de formulieren mag er niets meer gewijzigd worden op de voorzijde. Ieder neemt een deel mee naar huis en vult daar de achterzijde in.

Is er schade ontstaan door uw eigen toedoen of door een onbekende derde? Dan vult u ook het Europeesche Aanrijdingsformulier in, alleen laat u de gegevens bij “Voertuig B” leeg. Ook hier de achterzijde invullen.

Het schadeformulier daarna graag naar ons opsturen, zorgen wij voor een melding bij uw verzekeraar.

Neemt u altijd even telefonisch contact met ons op bij een gedekte schade.

Direct afsluiten