Caravanverzekering

U beleeft in uw vrije tijd veel plezier aan uw huis op wielen. Deze beschermt u daarom graag met een goede caravanverzekering. Schade aan de caravan, voortent of de inventaris, diefstal van bagage, de aansprakelijkheid voor schade wat u met uw caravan aan anderen toebrengt. Het zijn evenementen die dat plezier goed kunnen verpesten. En u vaak veel geld kosten.

Uw caravan en alles wat erin en eraan zit moet dus goed verzekerd zijn.

Wij kunnen u helpen bij een passende verzekering. Of het nu gaat om een gewone caravan, stacaravan, vouwwagen of opzet-unit. Blijft u in Nederland of gaat u liever naar Frankrijk of Spanje? En wilt u alleen verzekerd zijn voor het aansprakelijkheidsrisico uitgebreid met een brand / diefstaldekking of kiest u voor een volledige verzekering? Wij adviseren u graag.

Met een caravanverzekering dekt u schade aan uw caravan, bijvoorbeeld door brand, hagel of storm. Maar ook verlies of diefstal van uw caravan. Of door een aanrijding. En heeft u daardoor extra kosten? Bijvoorbeeld voor een vervangend vakantieverblijf? Dan kunt u ook dat risico meeverzekeren.

De Caravanverzekering is er voor als u kampeert. En ook als u onderweg schade heeft aan uw caravan. Heeft u onderweg een ongeluk met de caravan? Uw verzekeraar zorgt ervoor dat uw caravan naar een garage wordt gesleept, of eventueel terug naar Nederland. Schade die u onderweg met uw caravan aan andere auto’s veroorzaakt, is gedekt onder de aansprakelijkheidsverzekering van het “trekkende” voertuig. Of de inboedel in de caravan ook  verzekerd is, verschilt per maatschappij. In ieder geval is een goede reisverzekering zeer aan te raden.

Heeft u een aanrijding gehad waar ook iemand anders bij betrokken is? Vul dan samen de voorzijde van het Europees Schadeformulier in.  Beide betrokkenen zetten een handtekening en pas daarna de formulieren scheiden. Na het loshalen van de formulieren mag er niets meer gewijzigd worden op de voorzijde. Ieder neemt een deel mee naar huis en vult daar de achterzijde in.

Is door een andere oorzaak schade ontstaan aan uw caravan? Vult u dan het Schadeformulier Recreatieverzekeringen in.

Het schadeformulier daarna graag naar ons opsturen of doormailen, zorgen wij voor een melding bij uw verzekeraar.

Neemt u altijd even telefonisch contact met ons op bij een gedekte schade. Een aantal verzekeraars werken met aangesloten herstellers waardoor u mogelijk een lager eigen risico heeft.

Direct afsluiten