Rechtsbijstandverzekering

Een huis kopen, een erfenis krijgen, een wereldreis boeken: grote gebeurtenissen die gelukkig meestal goed verlopen. Maar wat als u onenigheid krijgt, bijvoorbeeld met de verkoper van het huis, de reisorganisatie of uw werkgever? Dan is het een geruststellend idee dat u verzekerd bent van juridische hulp.

Wij adviseren meestal de juridische hulp van de specialisten van ARAG Rechtsbijstand. Zij hebben veel kennis van zaken. En weten precies hoe ze u het beste kunnen bijstaan. In overleg met ARAG mag u ook soms zelf een eigen advocaat of deskundige kiezen. Hoe dan ook, u bent verzekerd van een ervaren professional aan uw zijde.

De Rechtsbijstandverzekering bestaat uit verschillende bouwstenen. U kiest zelf welke bij u passen:
1 Verkeer: u heeft een conflict over schade die u in het verkeer heeft opgelopen. Bijvoorbeeld: door een fout van iemand anders raakt u gewond of uw auto beschadigd.
2 Consument & Wonen (alleen samen met bouwsteen 1): u heeft een conflict over schade aan u persoonlijk, uw gezin of uw woonomgeving. Zoals bij een aankoop, reparatie of verbouwing. U krijgt dan juridische hulp. Ook bij conflicten met uw buren of de overheid helpen zij u. En bij conflicten over een erfenis, adoptie of curatele.
3 Inkomen (alleen samen met bouwstenen 1 en 2): u heeft een conflict over uw werk of arbeidsovereenkomst, met uw werkgever. Of over een sociale verzekeringsuitkering of uw pensioen.
4 Fiscaal & Vermogen (alleen samen met bouwstenen 1, 2 en 3): u krijgt juridische hulp bij scheiding, bezwaar tegen een belastingaanslag of conflicten over vermogensbeheer. En hulp bij een conflict over uw 2e huis in het buitenland.

Heeft u een conflict waarvoor u verzekerd bent? Dan gaan de juridisch specialisten direct voor u aan de slag. De rechtsbijstandverzekeraar heeft experts op elk rechtsgebied, dus u krijgt altijd een uitstekende specialist toegewezen. Deze blijft van begin tot einde betrokken bij uw conflict. En overlegt met u wat uw kans op succes is en wat de beste aanpak is.

Wilt u een zaak voorleggen aan de rechtsbijstandverzekeraar? Wij kunnen u helpen aan het telefoonnummer van de juridische afdeling, neemt u daarvoor contact met ons op. Ook kunt u via de website van de verzekeraar vaak online om juridische bijstand vragen en daarbij dus al gelijk belangrijke documenten meesturen.
Heeft u hier hulp bij nodig? U mag ons altijd bellen.