Woonhuisverzekering

Niets is er fijner dan thuiskomen in uw eigen huis. Of u nou een riante woonboerderij tussen de uitgestrekte akkers bezit. Of een knus appartement in hartje centrum. Bij  OBM Verzekeringen begrijpen we dat. Daarom verzekert u met onze Woonhuisverzekering méér dan alleen stenen. Dat is prettig thuiskomen.

Met onze Woonhuisverzekering is uw huis verzekerd tegen schade door oorzaken zoals brand, blikseminslag, storm of waterschade. En, als u kiest voor de Woonhuisverzekering Totaaldekking, ook tegen schade door bijna alle andere plotselinge en onverwachte oorzaken. Zoals schade door vallen, stoten of omvallen.

U verzekert uw woning en alle zaken die bij uw woning horen. Dus ook zonnepanelen, funderingen, kelders, bijgebouwen en aanbouwen. Deze objecten dienen wel bij ons aangemeld te zijn voor meeverzekering. We vergoeden niet alleen de schade aan uw woning zelf, maar we houden ook rekening met extra kosten die u moet maken als u schade aan uw woning heeft. Bijvoorbeeld als u tijdelijk ergens anders moet wonen, of als u kosten maakt om de schade te beperken.

Zijn uw ramen gebroken, is het geen bijzondere glassoort en heeft u minimaal een Extra Uitgebreide dekking? Dan krijgt u de schade vergoed. U mag, na telefonische melding, zelf een glaszetter inschakelen, maar wij willen dat ook voor u doen. Let wel: lekkend glas (condens in dubbelglas) is nadrukkelijk niet verzekerd, hiervoor kunt u een beroep doen op de garantiebepalingen van de leverancier.

U verzekert de herbouwwaarde van uw woning. Dat is het bedrag dat nodig is om uw woning opnieuw te bouwen, op dezelfde plaats en met dezelfde bestemming.  Vaststelling van het verzekerd bedrag kan gemakkelijk via onderstaande link “Herbouwwaardemeter online invullen”. We kunnen dan een ‘garantie tegen onderverzekering’ bieden. Hier gelden aanvullende regels voor. Belt u ons gerust voor advies.

Als u schade aan uw woonhuis heeft, vult u dan het schadeformulier zo volledig mogelijk in. Het bespoedigt de beoordeling als u bij deze melding een foto voegt van het beschadigde object en een indicatie of opgave bijvoegt van de geleden schade. Mailt u alles naar info@obmverzekeringen.nl en u ontvangt in ieder geval binnen twee werkdagen een reactie in uw mailbox.

Heeft u een vraag over de schadevergoeding? Is iets niet duidelijk? Of bent u het niet eens met onze beslissing? Neem gerust contact met ons op. We leggen onze beslissing graag persoonlijk aan u uit.