Kostbaarhedenverzekering

De geavanceerde fotocamera. Het schilderij van een bekende Hollandse meester. Of de ring van uw overgrootmoeder, mét kostbare saffieren. Het zijn spullen die u misschien het liefst veilig in een kluis stopt, maar waar u tegelijkertijd zorgeloos van wilt genieten. Wij begrijpen dat. Met een Kostbaarhedenverzekering zijn uw kostbaarheden goed verzekerd.

In het kort

U verzekert uw kostbaarheden tegen schade, door verlies of diefstal. Dit is vooral binnenshuis, maar voor sommige objecten (denk aan bijvoorbeeld aan sieraden) ook buitenshuis.

U kiest zelf wat u verzekert. Dat kan waardevolle film- en fotoapparatuur zijn, of andere elektronica. Maar ook een kostbaar juweel, een kunstvoorwerp of een bijzondere viool. Uw spullen zijn verzekerd tegen schade, verlies en diefstal. Sommige verzekeraars vergoeden ook schade die ontstaat door een gebrek aan het eigendom zelf. Bijvoorbeeld: u verliest een diamant omdat de zetting van uw ring kapot is.

Hoe hoog de vergoeding is, is afhankelijk van de waarde die u verzekerd heeft. Dat is meestal de nieuwwaarde: het bedrag dat nodig is om het voorwerp nieuw te kopen. Maar bij juwelen en kunstvoorwerpen kunt u ook de taxatiewaarde verzekeren. Dan is het uitgangspunt het aankoopbedrag, of de waarde die de taxateur eraan geeft.

U bent overal ter wereld verzekerd. Dus ook als u uw kostbaarheden meeneemt op reis of buitenshuis gebruikt. Een geruststellend idee. Voor sommige spullen – zoals schilderijen en elektronische apparatuur – geldt de verzekering alleen in huis. Maar, als u die spullen verhuist of naar een reparateur brengt, kunt u ook op ons rekenen.